A magyar V4 elnökség keretein belül - a "Digitális Visegrád" elnökségi prioritással összhangban - közös rendezvényen mutatkoztak be magyar, lengyel, cseh és szlovák startupok november 23-án a Guinness Enterprise Centre-ben. Az eseményen vendégként Georgia is részt vett.

Az eseményen 21 cég kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa magát és befektetőket találjon. A rendezvényen szintén részt vett az Irish-Hungarian Business Association, az Enterprise Ireland, a Dublin Business Innovation Centre, a közép- és kelet-európai kereskedelmi kamarákat tömörítő i-Cham és a HALO Business Angels Network képviselői, valamint az öt nagykövetséghez köthető fontosabb üzleti partnerek.

Pálffy István nagykövet beszéde - Fotó: KKM

A konferencián a Guinness Enterprise Centre igazgatója köszöntette a vendégeket, majd Pálffy István nagykövet mondott beszédet, kiemelve a V4 elnökségi program és a kétoldalú gazdasági kapcsolatok lényegesebb elemeit.

Pat Breen államtitkár beszéde - Fotó: KKM

A rendezvény megnyitóján Pat Breen, az ír gazdasági minisztériumi államtitkára mondott beszédet. Az államtitkár kiemelte az egységes digitális belső piac, az adatvédelem (GDPR) és a kíberbiztonság fontosságát, valamint méltatta az ír digitális stratégia és a digitális gazdaság eredményeit. Külön kitért a kkv szektort támogató platformokra és kiemelte a V4 országok és Írország közötti együttműködési lehetőségeket.

Route4U, a startup verseny egyik nyertese - Fotó: KKM

A bírálóbizottság döntése alapján végül a lengyel EviView és a magyar Route4U nyerték el a Guinness Enterprise Centre által felajánlott fő díjat. A Route4U a tervek szerint céget alapít Írországban.

(Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium)