A Közép- és Kelet-európai Történelem- és Társadalomkutatásáért Közalapítvány megbízásából, a Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából a MÜPA és a Brüsszeli Balassi Intézet közös szervezésében került megrendezésre a V4 Operettgála május 11-én a brüsszeli Flagey hangversenyteremben, együttműködve a brüsszeli Nagykövetséggel, valamint az EU és a NATO melletti állandó képviselettel.

A koncert a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és négy kiemelkedő énekes Rost Andrea (szoprán), Richard Samek (cseh, tenor), Paul Armin Edelmann (osztrák, bariton), Katarzyna Kuncio (lengyel, mezzoszoprán) előadásában idézte fel az operett aranykorát, felvonultatva ifj. Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre klasszikus slágereit, továbbá a visegrádi országok egy-egy szimfonikus művét. A zenekart a szlovák Peter Valentovic vezényelte.

Fotó: Valuska Gábor, a MÜPA Budapest

A zenei program előtt Nagy Zoltán nagykövet mondott köszöntő beszédet. Az érkező vendégeket a Flagey épületében a Visegrád 1335 – 1991 – 2017 című roll-up kiállítás fogadta.Fotó: Valuska Gábor, a MÜPA Budapest

A tablók révén a nemzetközi közönség megismerhette a Visegrádi Csoport történelmi hátterét.

(Forrás: KKM)