A magyar V4-elnökség záró időszakában intenzív, nagyszabású V4-es képzőművészeti programok zajlottak országszerte, a Varsói Magyar Kulturális Intézet közreműködésében és társszervezésében. Ehhez társult egy igényes kidolgozottságú V4 tematikájú kiállítás is, amely Magyarország varsói nagykövetségének kerítésén esztétikus formában hirdeti az elkövetkezendő hónapokban a magyar V4 elkötelezettséget.

A Soundveawing V4 Edition kiállítás 2018. április 26. és május 6. között Varsó Apteka Sztuki Galériájában, majd 2018. május 18-27. között Lengyelország legnagyobb és legrangosabb formatervezési eseményént, a Łódź Design Fesztiválon kapott helyett. A kiállítást Erdélyi Szabolcs, a Hybrid Art Management vezetője nyitotta meg, a szervezők tájékoztatása szerint jelentős szakmai érdeklődés fogadta.

Fotó: KKM

A V4 Connects Art & Design kiállítássorozat Entrée V4 című nemzetközi diplomakiállításnak a Varsói Magyar Kulturális Intézet adott helyszínt 2018. május 19-26. között. Itt mutatkoztak be a magyar, cseh, lengyel és szlovák diplomamunkák. A megnyitó előtt kerekasztal beszélgetésre került sor, amelyen Lelkes László, az MKE docense, Katarzyna Haber a Galeria Apteka Sztuki kurátora, Eliza Proszczuk, lengyel folk art művész, valamint a VMKI részéről Keresztes Gáspár vett részt.

Fotó: KKM

A „Visegrád 1335-1991-2018” V4 kerítéskiállítást a lengyel főváros szívében, a Nagykövetség épületének kerítésén tekinthetik meg az érdeklődők 2018. május 28-szeptember 30. között. A 19 nagyméretű PVC-lemezre nyomtatott angol és lengyel nyelvű tárlat bemutatja a Visegrádi Együttműködés múltját és jelenét.

(Forrás: KKM)