Július 21-én Magyarország Hágai Nagykövetsége szervezésében V4 K+F delegáció tett látogatást az eindhoveni régióban, Hollandia high-tech fellegvárában.

A nagykövetség meghívására a programon részt vett Zdenek Hanzálek professzor Csehországból, Dr. Zöldy Máté Magyarországról, Branislav Sitár professzor Szlovákiából és Dr. Marek Dlugosz Lengyelországból, mindannyian az önvezető járművek területén végeznek kutatásokat.

Fotó: KKM

A szakértői csoport a V4 országok hágai diplomatáival közösen felkereste a helmondi AutomotiveNL-t (a holland autóipari klasztert), az Automotive Campust (mely számos jelentős autóipari fejlesztő cégnek a központja), a TNO-t (a holland alkalmazott tudományok kutatóintézetét), valamint az Eindhoveni Műszaki Egyetem autóipari és robotikai laboratóriumát. Eindhoven a világ egyik leginnovatívabb városa, valamint az autóipari és az intelligens közlekedési fejlesztések központja.

Fotó: KKM

A V4 magyar elnökség egyik célja Közép-Európa és más régiók közötti kapcsolatok építése, ennek kiváló példája volt a programon megvalósult szakmai tudás- és tapasztalatcsere. A V4 ezzel is erősíti Közép-Európa versenyképességét és szakmai együttműködését.

(Forrás: KKM)