A V4 Magyar Elnökségének szervezésében december 6-án „European Quartet One Melody” címmel karácsonyi koncertet adott a magyar, cseh, lengyel és szlovák zenészekből álló Central European Jazz Connection elnevezésű dzsesszkvartett a szöuli JCC Art Centerben.

A koncert előtt beszédet mondott Csaba Gábor, Magyarország szöuli nagykövete, aki beszédében hangsúlyozta, a visegrádi országok 2014 óta Koreával is intenzíven együttműködnek, amelynek eredményei az intenzívebb politikai párbeszéd mellett megmutatkoznak a külgazdaság, az innováció és a turizmus területein is. A Visegrádi Csoportot méltatva a nagykövet rámutatott, a zenekar jól szemlélteti a négy ország együttműködését, a kreatív energiák egyesítését, ezáltal is jó hírét keltve térségünknek szerte a világban.

Fotó: KKM

Az eseményen jelen voltak a V4-es nagykövetek, diplomaták, zenekedvelők, valamint több, a visegrádi országokban képviselettel rendelkező koreai vállalat képviselői és a 2014 óta folytatott intenzív együttműködésben érintett koreaiak.

Fotó: KKM

A dzsesszkvartettben fellépett a magyar Fekete-Kovács Kornél (trombita), a szlovák Matúš Jakabčic (gitár), a cseh Tomáš Baroš (nagybőgő) és a lengyel Kuba Stankiewicz (zongora) akik saját szerzeményeiket adták elő nagy sikerrel.

(Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium)