2018. június 1-én és 3-án Magyarország Bangkoki Nagykövetsége szervezésében és Magyarország 2017-2018. évi V4-elnökségének tiszteletére került megrendezésre a Közép-európai irodalmi antológia és fordítópályázat valamint Granik Anna zongoraművész koncertje, Thaiföldön.

Az irodalmi eseményre a Nagykövetség és a Chulalongkorn Egyetem, Thaiföld legrégebbi és legmagasabb presztízsű felsőoktatási intézménye, irodalmi munkaműhelyt szervezett, melyen Pál Dániel Levente magyar költő, író, szerkesztő és oktató tartott szemináriumot a kortárs közép-európai irodalomról.

Fotó: KKM

Szintén Thaiföldön, Bangkokban adott koncertet Granik Anna zongoraművész. A V4 elnökség nevében a megjelenteket köszöntő Jakab Péter nagykövet a közép-európai kultúra közös gyökereiről beszélt és kiemelte a népeinket összekötő értékek és hagyományok fontosságát.

Fotó: KKM

Ezt követően a művésznő klasszikus magyar, szlovák, cseh és lengyel dallamokat mutatott be a hallgatóságnak. A teltházas rendezvényen nagy számban képviseltette magát a bangkoki diplomáciai testület, a thaiföldi magyar közösség tagjai, valamint a zeneszerető helyi közönség.

(Forrás: KKM)