Magyarország V4 elnökségének alkalmából teltházas közönség előtt játszott a Pannon Filharmonikusok Zenekar Eszéken. A nagysikerű előadás végén a közönség hosszú percekig tartó vastapssal díjazta Vass András karmestert és az általa vezényelt művészeket.

2018. május 9-én az Eszéki Főkonzulátus szervezésében, Eszék városa és az Eszéki Művészeti Akadémia támogatásával, a „Zenei Szerda” rendezvénysorozat keretében, nagysikerű komolyzenei koncertre került sor az eszéki Szlavón Múzeumban. A teltházas koncerten, amelynek apropóját a magyar V4-es elnökség adta, részt vettek a regionális zeneművészeti intézmények vezetői, a horvátországi magyarok és számos horvát zenekedvelő. 

Fotó: KKM

Nyitóbeszédében a Főkonzulátus helyettes konzulja kiemelte a V4-es magyar elnökségi program főbb pontjait, valamint a Visegrádi Csoport prioritásai – a nemzeti identitás és a kulturális diverzitás megőrzése – és a koncert közti összefüggéseket; a Pannon Filharmonikusoknak köszönhetően az este folyamán olyan híres zenei ikonok művei hangoztak el, akik valamennyien a visegrádi négyek országainak szülöttjei. 

(Forrás: KKM)