A "Magyar Kulturális Hét" rendezvénysorozat második napján Magyarország Nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet épülete adott otthont a Hybridart Management Soundweaving V4 Edition című kiállításának és az azt követő panelbeszélgetésnek.

A V4 országok tradicionális népi hímzéseinek mintavilágát felhasználva készült művészeti installáció, amely Szirmay Zsanett textilművész és Tárkány-Kovács Bálint zeneszerző közös munkája a pozsonyi Design Week keretében valósult meg. A kiállítást Dr. Molnár Imre, a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatója, Erdélyi Szabolcs, a Hybridart Management ügyvezetője és Ľubica Hustá, a pozsonyi Design Week igazgatónője nyitotta meg, melyet követően Vikukel Dániel, a SoundWeaving V4 Edition zeneszerzőjének zongorajátékát hallgathatta meg a közönség.

Fotó: KKM

A kiállításmegnyitót V4 CONNECTS ART and DESIGN címmel kerekasztal beszélgetés követte Lelkes László, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafikai Tanszékének egyetemi docense moderálásában, amelyen Dr. Molnár Imre és Ľubica Hustá, a pozsonyi Design Week igazgatónője mellett Bolemant Éva, a Pozsonyi Kifli Polgári Társulás vezetője vett részt. A kerekasztal beszélgetés témája a közép-európai kultúrák kölcsönhatásának feltérképezése és az ebből fakadó lehetőségek kihasználása volt.

(Forrás: KKM)