Hírek

2017. november 16. 21:24

V4 - Brazília konzultáció

A III. Magyarország – Latin-Amerika Fórum (2017. november 15-17.) és a hozzá kapcsolódó Magyar-Brazil Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) negyedik ülése alkalmából Budapestre látogatott Santiago Irazabal Mourão nemzetközi együttműködésért, kereskedelmi promócióért és kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár Brazíliából, aki egyben a Magyar-Brazil GVB társelnöke is.

2017. november 12. 23:16

V4 Kodály Kórustalálkozó Kassán

A V4 országokból érkezett énekkarok bevonásával nagy sikerű kórustalálkozót szerveztek a kassai Művészetek Házában (Dom Umenia). A Lengyelországból, Csehországból, Magyarországról érkezett énekkarok, valamint a szlovákiai fellépők Kodály Zoltán darabokat adtak elő, vagy olyan műveket énekeltek, melyeket a kórusok az ő zenepedagógiájának módszereivel tanultak be.

2017. november 10. 18:26

Nemzetközi konferencia a visegrádi országok és a Koreai Köztársaság közötti együttműködés keretében

A rendszerváltozás közép-európai tapasztalatairól szervezetek a visegrádi országok és a Koreai Köztársaság közötti együttműködés keretében nemzetközi konferenciát a Külügyi és Külgazdasági Intézetben.

2017. november 10. 16:34

V4–Nyugat-Balkán Diplomata Napok programsorozatot szervezett a Külgazdasági és Külügyminisztérium

Magyarország és a magyar külpolitikai törekvések jobb megismertetése, valamint az együttműködési lehetőségekről folytatott párbeszéd mélyítése volt a célja a 2017. november 6–10. közötti rendezvénysorozatnak, melynek keretében a Visegrádi Csoport és a nyugat-balkáni országok külügyi szakembereit látta vendégül a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

2017. november 10. 11:33

Együttműködési megállapodást kötöttek a visegrádi országok agrárkutatási intézményei

Partnerségi együttműködési megállapodást kötöttek a mezőgazdasági kutatások és tudományos tevékenységek összehangolására a visegrádi országok (V4) agrárkutatási intézményei csütörtökön, Budapesten.

2017. november 9. 10:49

V4 napok Madridban

A V4 magyar elnökség keretében a V4 országok spanyolországi nagykövetségei kétnapos rendezvénysorozattal népszerűsítették a visegrádi együttműködést Madridban november 7-én és 8-án Altusz Kristóf, a KKM helyettes államtitkára, Marek Magierowski lengyel külügyi helyettes államtitkár, Alexander Micovcin, a szlovák Külügyminiszterium európai igazgatója, valamint Tomás Kafka cseh európai főigazgató-helyettes részvételével. A V4 napok célja az volt, hogy láthatóbbá tegye a visegrádi együttműködést Spanyolországban, egyben új együttműködési lehetőségeket teremtsen a régió országai és az iberiai állam között.

2017. november 8. 15:44

Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából

Magyarország hágai nagykövetsége a „The Hague Institute for Global Justice” kutatóintézettel együttműködésben panelbeszélgetést szervezett "Nemzetközi jog Visegrádi perspektívából" címmel. Az esemény a Visegrádi Csoport magyar elnöksége keretében került megrendezésre, amelyen a hágai diplomáciai testület, nemzetközi bíróságok és kutatóintézetek részéről mintegy százharmincan vettek részt. A panelbeszélgetésen a visegrádi országokból származó elismert bírók osztották meg gondolataikat az országaik jogi hagyományait és azok nemzetközi jogra gyakorolt hatásait illetően, továbbá megvitatták, hogy a hazai bírói tapasztalataik miképpen befolyásolják munkájukat a Hágában működő nemzetközi bíróságokon és törvényszékeken. A beszélgetést dr. Varga Réka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Jogi Főosztályának vezetője moderálta.

2017. október 30. 16:50

Vision4Tech – Elérhető a november 8-án Budapesten megrendezésre kerülő stratégiai digitális és technológiai konferencia programja.

Stratégiai jelentőségű digitális és technológiai témákban szervez Vision4Tech címmel egynapos konferenciát a magyar V4 elnökség keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapesten.

2017. október 27. 16:08

Egységes fellépés az uniós roma keretstratégia végrehajtása érdekében

A visegrádi országok (V4) egybehangzóan fontosnak nevezték az uniós roma keretstratégia végrehajtását. Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár „Az uniós roma keretstratégia lehetőségei a fejlesztések támogatásában” című V4 konferencián elmondta, a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia előrehaladását nemzetközileg is elfogadott mérőszámok bizonyítják.

2017. október 18. 17:43

A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme

A gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme, és mivel a régió gazdasága nagyon hasonló szerkezetű, ezért a V4-es országok közös feladatokat tudnak és akarnak meghatározni - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára a visegrádi országok gazdasági minisztériumi államtitkárainak szerdai budapesti találkozója után.