Canberrában diplomata labdarúgó bajnokságot rendeztek a nagykövetségek által nevezett 14 együttessel, két csoportban. Dr. Gruber Attila kezdeményezésére soros elnökségünk jegyében, Szekeres Győző kulturális diplomata szervezésében, V4 csapat is indult, melynek tagjai voltak Michał Kołodziejski lengyel és Dr. Gruber Attila magyar nagykövetek is. A V4 csapat a csoportmérkőzések utolsó fordulójában győzelmet aratott az EU Delegáció (Eurostars) csapata ellen és egyetlen európai csapatként a legjobb négy közé jutott.

Az elődöntőt a V4 csapata a másik csoport első helyezettje, Katar ellen nagy csatában, 7-4-re nyerte meg és így a döntőbe jutott. A bajnokság döntőjében viszont a tornán végig veretlen Marokkó kerekedett felül, ezzel a V4 csapat 14 induló közül a dobogó előkelő második, ezüstérmet jelentő helyén végzett, végső soron maga mögé utasítva az Eurostarst, a német, a francia, a brit, az orosz, az amerikai, a japán, a katari, a szudáni, a mexikói válogatottat, valamint az Ausztrál Külgazdasági és Külügyminisztérium (DFAT) csapatát is.

Fotó: KKM

Az ünnepélyes eredményhirdetés során Damien Miller, a DFAT helyettes államtitkára és a fővárosi labdarúgó szövetség vezetői adták át az érmeket az első három helyezett csapat tagjainak.

(Forrás: KKM)