Hírek

Visegrádi országok nemzetbiztonsági tanácsadóinak találkozója

Publikálva: 2017. december 15.

2017. december 12-13-án Budapesten került sor a visegrádi országok nemzetbiztonsági tanácsadóinak találkozójára.

Tovább a teljes cikkre

A V4 + Koreai Köztársaság politikai igazgatóinak találkozója

Publikálva: 2017. december 14.

2017. december 14-én Budapesten került sor a visegrádi országok és a Koreai Köztársaság politikai igazgatóinak szokásos éves találkozójára.

Tovább a teljes cikkre

Jelentős összeggel támogatják a visegrádi országok a líbiai határvédelmet

Publikálva: 2017. december 14.

A magyar V4-elnökség koordinálásával a líbiai határvédelem anyagi támogatásáról döntöttek a visegrádi országok kormányfői - tartalmazza az a közös nyilatkozat, melyet a V4 miniszterelnökök brüsszeli megbeszélése után adtak ki, és amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár bocsátott csütörtökön az MTI rendelkezésére.

Tovább a teljes cikkre

Az EU-ban a visegrádi együttműködés a legsikeresebb

Publikálva: 2017. december 14.

2017. december 13-14-én kétnapos találkozót tartanak a visegrádi négyek (V4 - Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) parlamentjeinek külügyi bizottságai Budapesten. A rendezvényt megnyitó Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kiemelte: az Európai Unión (EU) belül a visegrádi országok együttműködése a legsikeresebb.

Tovább a teljes cikkre

A V4+Izrael kutatási, fejlesztési és innovációs munkacsoport első ülése

Publikálva: 2017. december 13.

A Visegrádi országok és Izrael miniszterelnökei 2017. július 19-én Budapesten rendezett történelmi találkozójának utókövetéseként létrejött V4+Izrael kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) munkacsoport 2017. december 11-én tartotta első ülését Budapesten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Tovább a teljes cikkre

V4 jazz koncertet rendeztek Szöulban

Publikálva: 2017. december 11.

A V4 Magyar Elnökségének szervezésében december 6-án „European Quartet One Melody” címmel karácsonyi koncertet adott a magyar, cseh, lengyel és szlovák zenészekből álló Central European Jazz Connection elnevezésű dzsesszkvartett a szöuli JCC Art Centerben.

Tovább a teljes cikkre

Egyetértés volt az EU bővítéséről és az energiabiztonságról a budapesti miniszteri találkozón

Publikálva: 2017. december 4.

A visegrádi országok (V4), valamint Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Románia és Bulgária 2017. december 4-i, budapesti miniszteri találkozójának résztvevői a Nyugat-Balkán európai uniós integrációjával és a schengeni övezet kibővítésével, továbbá az energiabiztonság megteremtésének fontosságával is egyetértettek .

Tovább a teljes cikkre

Nagysikerű V4+ start-up és innovációs rendezvényre került sor a magyar elnökség keretében

Publikálva: 2017. december 2.

A magyar V4 elnökség „Digitális Visegrád” prioritásához kapcsolódó kiemelt innovációs rendezvényre került sor november 30. és december 1. között a budapesti Várkert Bazárban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő, az Enterprise Hungary, a Magyar Kereskedőház Innotrade programja szervezésében, a Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló rendezvény a visegrádi országokban megrendezett startup versenysorozat, a V4 Startup and Innovation Tour záróeseménye volt.

Tovább a teljes cikkre

A magyar V4 elnökség alkalmából rövidfilm készült a visegrádi együttműködésről

Publikálva: 2017. december 1.

A Visegrádi Csoport 2017/18. évi magyar elnökségének megvalósításában résztvevő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából készült rövidfilm a Visegrádi Együttműködést mutatja be az elnökség magyar nyelvű mottója, a „V4 Közösen” jegyében.

Tovább a teljes cikkre

A különböző szakpolitikákban is jelenjen meg konstruktív javaslatokkal a V4

Publikálva: 2017. december 1.

A magyar parlamenti elnökség célja, hogy a visegrádi együttműködés (V4) - mint védjegy - az Európai Unióban pozitívan, konstruktív javaslatokkal jelenjen meg a különböző szakpolitikákban - mondta Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke pénteken, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Menü

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége

Navigáció