Hírek

A V4 országok nagykövetségei a közép-európai pedagógusra, Comeniusra emlékeztek Naardenben

Publikálva: 2018. március 17.

Március 17-én a V4 országok hollandiai nagykövetségei Jan Amos Comenius közép-európai pedagógus halálára emlékeztek, Gooise Meren önkormányzattal és a Comenius Múzeum Mauzóleummal közösen. A Naardenben eltemetett Comenius a négy Visegrádi ország közös kulturális örökségét képezi. Az ún. Comenius nap a Grote Kerkben került megrendezésre a hollandiai Naardenben, a programot megelőzően a négy ország nagykövete koszorút helyezett el a Comenius szobor tövében.

Tovább a teljes cikkre

V4 jazz koncert Mexikóváros magyar nagykövetségén

Publikálva: 2018. március 12.

Március 12-én, a „Kalmár Panni – Fado Project” magyar jazz zenekar közreműködésével, 250 meghívott részvételével nagysikerű V4-es elnökségi rendezvény került megrendezésre a Mexikóváros magyar nagykövetségén. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Carlos de Icaza mexikói külügyminiszter-helyettes.

Tovább a teljes cikkre

Pach Judit V4-es előadása Indonéziában

Publikálva: 2018. március 9.

2018. március 9-én a V4-es elnökség keretében sor került a V4 Ambassadors Lecture Series előadássorozat első rendezvényére Indonéziában.

Tovább a teljes cikkre

Erőteljes közös fellépés a közúti fuvarozók érdekében

Publikálva: 2018. március 6.

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége keretében 14 uniós tagállam és az Európai Bizottság képviselői egyeztettek miniszteri csúcstalálkozón a közúti közlekedési szektor jövőbeni versenyképességéről 2018. március 6-án, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

V4 tudománydiplomáciai rendezvény a Kurdistan University Hewler egyetemen

Publikálva: 2018. március 5.

2018. február 26-án a Kurdistan University Hewler egyetem auditóriuma adott otthont Magyarország Erbili Főkonzulátusának 'History of Science in the V4 Countries - our Contribution to the Universal Science' című V4-es tudománydiplomáciai rendezvénye számára.

Tovább a teljes cikkre

V4-országgyűlési elnökök találkozója - Az egész kontinens megerősödéshez hozzájárulhat a V4

Publikálva: 2018. március 2.

A V4-nek nemcsak a közös érdekek védelme a fontos, munkájával hozzájárulhat az egész európai kontinens megerősödéséhez - mondta Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Erősödött a V4-ek védelmi együttműködése

Publikálva: 2018. február 28.

Tovább erősödött a Visegrádi Négyek (V4) védelmi együttműködése – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes február 28-án, a fővárosban a Visegrádi Négyek védelmi miniszterhelyetteseinek találkozója után tartott sajtótájékoztatón.

Tovább a teljes cikkre

Hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között

Publikálva: 2018. február 27.

Hidat kell építeni a V4 és Közép-Ázsia között, hogy kölcsönösen előnyös együttműködést folytathasson a két térség a politika, a gazdaság és a biztonság területén - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Velikan Park filmszínházban került megrendezésre a visegrádi országok közös filmhétvégéje

Publikálva: 2018. február 26.

2018. február 22-25. között a szentpétervári Velikan Park filmszínházban került megrendezésre a visegrádi országok közös filmhétvégéje, melynek keretében a 4 ország egy-egy filmje került bemutatásra.

Tovább a teljes cikkre

A V4-ek az egészségügy területén is együttműködnek

Publikálva: 2018. február 23.

A visegrádi országok az egészségügy területén is együttműködnek, fontos a közös fellépés a gyógyszerpolitikában, az alapellátás fejlesztésében és a táplálkozással összefüggő betegségek elleni küzdelemben is - mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere pénteken, a V4 országok egészségügyi minisztereinek konferenciáján Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Menü

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége

Navigáció