Hírek

Európa jövője konferencia - Jelentős infrastrukturális fejlesztések szükségesek a V4 országokban

Publikálva: 2018. május 24.

Jelentős infrastrukturális és innovációs fejlesztések szükségesek a V4 országokban, hogy erősödjön a térség felzárkózása az Európai Unió fejlett államaihoz - értettek egyet az Európa jövője nemzetközi konferencia csütörtök délutáni panelbeszélgetésén részt vevők.

Tovább a teljes cikkre

Európa jövője konferencia - Václav Klaus: a V4-nek bátrabbnak kellene lennie

Publikálva: 2018. május 24.

A visegrádi csoportnak több bátorságra, nagyobb elkötelezettségre lenne szüksége a geopolitikai kérdésekben - mondta Václav Klaus, Csehország volt elnöke és volt miniszterelnöke az Európa jövője nemzetközi konferencián csütörtökön Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Visegrádi válasz az európai uniós kihívásokra – V4 európai igazgatók találkozója Budapesten

Publikálva: 2018. május 24.

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2018. május 24-én megbeszélést folytatott Budapesten a visegrádi partnereivel. A találkozón az európai igazgatók áttekintették azokat a főbb uniós kérdéseket, amelyekben a szoros V4 együttműködés hatékony közös érdekérvényesítést eredményezhet.

Tovább a teljes cikkre

Európa jövője konferencia - Magyarország célja és érdeke az erős és sikeres Európa

Publikálva: 2018. május 23.

Az Európa jövője című nemzetközi konferencia a 2017-2018-as V4-es magyar elnökség kiemelt kulturális, tudományos eseménye. A rendezvény alkalmat kínál azon politikai, gazdasági folyamatok elemzésére, illetve identitásteremtő kulturális értékek bemutatására, amelyek nagy hatással vannak Európa jelenére, jövőjére, egyúttal kijelölik a közép-európai országok mozgásterét az Európai Unióban és azon kívül. A rendezvényen vezető politikusok, elismert professzorok, neves közszereplők osztják meg gondolataikat.

Tovább a teljes cikkre

A „V4” csapat részvétele az ausztráliai diplomata labdarúgó

Publikálva: 2018. május 18.

Canberrában kezdetét vette a helyi labdarúgó szövetség (Capital Football) által szervezett diplomata labdarúgó bajnokság. A tornára a helyi nagykövetségek nevezhettek csapatokat, melyeknek tagjai a nagykövetségek diplomatái, családtagok, illetve az adott nemzet helyi közösségeinek képviselői lehetnek. A bajnokságon – Magyarország soros elnöki tisztségének szellemiségét követve – Michał Kołodziejski lengyel nagykövet, és Dr. Gruber Attila nagykövet részvételével, egy V4 csapat is összemérheti erejét a nevezett együttesekkel.

Tovább a teljes cikkre

V4 Rektori Konferenciák Fórumát szervezett az MRK

Publikálva: 2018. május 17.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) Magyarország V4 elnöksége keretében egy közös, a visegrádi négyek országainak intézményeit összefogó nemzetközi rektori konferenciát szervezett Budapesten 2018. május 17-én az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. Az esemény lehetőséget adott a négy ország közötti kulturális és oktatási kapcsolatok elmélyítésére, a cseh, lengyel, szlovák és magyar intézmények között meglévő együttműködések megerősítésére, valamint új együttműködési lehetőségek feltárására.

Tovább a teljes cikkre

Ünnepi V4 koncert Lisszabonban

Publikálva: 2018. május 16.

A lisszaboni magyar nagykövetség szervezésében, 2018. május 16-án került megrendezésre Magyarország V4-es elnökségéhez kapcsolódó ünnepi koncert. Az esemény alkalmából Vida Mónika zongoraművész lengyel, cseh, szlovák és magyar zeneszerzők műveit mutatta be.

Tovább a teljes cikkre

Füle Balázs V4-es zongoraestje Bukarestben

Publikálva: 2018. május 13.

A V4 magyar elnökséghez kapcsolódóan szervezett rendezvényeink sorában az első Fülei Balázs zongoraművész a négy visegrádi ország zeneszerzőinek egy-egy művéből összeállított koncert volt, melyre a román főváros legjelentősebb koncerthelyszínén, az Athéneumban került sor 2018. május 13-án. A rendezvény a Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet, valamint a George Enescu Filharmónia együttműködésében valósult meg.

Tovább a teljes cikkre

A cseh győzelem a V4 Kerékpárversenyen

Publikálva: 2018. május 13.

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi szakaszának résztvevőit. A cseh Frantisek Sisr (CCC Sprandi Polkowice) nyerte a versenyt, a legjobb magyar kerekes Pelikán János (My Byke-Stevens) lett, aki a 17. helyen ért célba. A Visegrádi Csoport 2017/2018. évi magyar elnökségének tiszteletére május 12-én a Várkert Bazárnál rajtolt a V4 Kerékpárverseny. A rajthelyszín egész napos családi programmal várta az érdeklődőket a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából, többek között látványos, interaktív kerékpáros programokkal és koncertekkel.

Tovább a teljes cikkre

V4 filmhét és V4 gyerek film nap Stockholmban

Publikálva: 2018. május 12.

Visegrádi Csoport magyar elnökségének egyik kulturális rendezvénysorozataként a stockholmi magyar nagykövetség a négy ország sikerfilmjeiből és népszerű gyerekfilmjeiből V4 filmhetet és V4 gyerek film napot rendezett Stockholm egyik legpatinásabb, központi helyen lévő mozijában. A filmek telt házzal kerültek vetítésre.

Tovább a teljes cikkre

Menü

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége

Navigáció