Hírek

Megjelent a 2017/18-as magyar V4 elnökség keretében elindított V4 Smart Platform szakmai dokumentuma

Publikálva: 2018. július 27.

A 2017-2018-as magyar V4 elnökségi program Digitális Visegrád prioritása tartalmazta a V4 Smart Platform projekt elindítását, amellyel a magyar elnökség egy közös, digitális szolgáltatási tér kialakítását kezdeményezte. A projekt összhangban van a korábbi V4 elnökségek és a 2017. márciusi varsói V4 kormányfői csúcs azon elhatározásával, hogy a visegrádi országok tovább erősítsék együttműködésüket a digitalizáció és az innováció területén.

Tovább a teljes cikkre

Visegrádi megjelenés a Szczecini Szabadtéri Irodalmi Fesztiválon

Publikálva: 2018. július 18.

A 2018. június 15-17. közt között megrendezett Szczecini Szabadtéri Irodalmi Fesztivál vendége a magyar kultúra volt: a Magyarországtól legtávolabb eső lengyel nagyvárosban a megjelenés a legújabb könyvújdonságokra, és a visegrádi elnökségre összpontosított. A rendezvény a Publishing Hungary Program, és Magyarországi Visegrádi Elnökség keretében és támogatásával valósult meg a Varsói Magyar Kulturális Intézet szervezésében.

Tovább a teljes cikkre

V4-es zárórendezvény Rigában

Publikálva: 2018. június 28.

A rigai magyar nagykövetség 2018. június 28-án a lett Zeneakadémia orgonatermében tartotta V4-es elnökségi zárórendezvényét, a V4-es Jazz Kvartett koncertjét. A rendezvényen a négy ország zenészei léptek fel: Zsári Tamás Magyarszágról; Jakub Stankiewicz Lengyelországból; Tomáš Liška Csehországból; Marián Ševčík Szlovákiából érkezett. A koncerthez igazítottan mutatták be a Visegrádi együttműködés múltját ismertető tablókiállítást is.

Tovább a teljes cikkre

V4 Elnökségi zárókoncert Tokióban

Publikálva: 2018. június 28.

2018. június 28-án, a Visegrádi Csoport magyar elnöksége lezárásaként, ünnepi zárókoncertre került sor a tokiói Keio Egyetem Kitakan Koncerttermében a magyar nagykövetség és az egyetem közös együttműködésében.

Tovább a teljes cikkre

Ezüstérmes lett a V4 csapat az ausztráliai diplomata labdarúgó bajnokságon

Publikálva: 2018. június 27.

Canberrában diplomata labdarúgó bajnokságot rendeztek a nagykövetségek által nevezett 14 együttessel, két csoportban. Dr. Gruber Attila kezdeményezésére soros elnökségünk jegyében, Szekeres Győző kulturális diplomata szervezésében, V4 csapat is indult, melynek tagjai voltak Michał Kołodziejski lengyel és Dr. Gruber Attila magyar nagykövetek is. A V4 csapat a csoportmérkőzések utolsó fordulójában győzelmet aratott az EU Delegáció (Eurostars) csapata ellen és egyetlen európai csapatként a legjobb négy közé jutott.

Tovább a teljes cikkre

V4 önvezető technológiai szakértők látogatása az eindhoveni régióban

Publikálva: 2018. június 27.

Július 21-én Magyarország Hágai Nagykövetsége szervezésében V4 K+F delegáció tett látogatást az eindhoveni régióban, Hollandia high-tech fellegvárában. A nagykövetség meghívására a programon részt vett Zdenek Hanzálek professzor Csehországból, Dr. Zöldy Máté Magyarországról, Branislav Sitár professzor Szlovákiából és Dr. Marek Dlugosz Lengyelországból, mindannyian az önvezető járművek területén végeznek kutatásokat.

Tovább a teljes cikkre

V4 ünnepi zárókoncert Prágában

Publikálva: 2018. június 26.

A 2017-2018-as magyar V4-elnökség prágai ünnepi zárókoncertjére június 26-án került sor, a Szt. Lőrinc templomban, a Prágai tavasz rendezvénysorozat egyik kiemelten kedvelt helyszínén.

Tovább a teljes cikkre

V4-Ausztria - Több európai ország követi a V4-ek politikáját

Publikálva: 2018. június 26.

A V4-ek utat nyitottak Európában, ma már több ország követi azt a politikát, amit úttörőként alakított ki a visegrádi csoport - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a visegrádi országok (V4) és Ausztria belügyminiszteri találkozóján kedden a Várkert Bazárban.

Tovább a teljes cikkre

"V4 + Deutschland im Dialog" konferencia az Andrássy Egyetemen

Publikálva: 2018. június 22.

A Visegrádi Csoport magyar elnökségének egyik záróakkordjaként az Andrássy Egyetem (AUB) a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Konrad-Adenauer-Stiftung közreműködésében "V4 + Deutschland im Dialog" címmel szervezett konferenciát.

Tovább a teljes cikkre

V4 K+F delegáció tett látogatást, Hollandia high-tech fellegvárában.

Publikálva: 2018. június 21.

Július 21-én Magyarország Hágai Nagykövetsége szervezésében V4 K+F delegáció tett látogatást az eindhoveni régióban, Hollandia high-tech fellegvárában.

Tovább a teljes cikkre

Menü

A Visegrádi Csoport magyar elnöksége

Navigáció